COVID-19 BEZPIECZNY HOTEL

W trosce o bezpieczeństwo naszych gości oraz pracowników wdrożyliśmy następujące procedury bezpieczeństwa sanitarnego:

RECEPCJA

  • pracownicy stosują maski ochronne i rękawiczki jednorazowe
  • regularnie dezynfekuje się ladę recepcyjną, klucze, terminale i powierzchnie wspólne
  • staramy się maksymalnie skracać procedury zameldowania i wymeldowania gości
  • udostępniony jest płyn do dezynfekcji dla gości oraz wywieszone są niezbędne instrukcje

POKÓJ HOTELOWY

  • obsługa stosuje maski ochronne i rękawiczki jednorazowe
  • pokoje są wietrzone i ozonowane w ramach sprzątania
  • dezynfekowane są wszystkie powierzchnie, klamki, armatura itp. w pokoju
  • bezwzględnie egzekwujemy zakaz przebywania w hotelu osób niezakwaterowanych
  • codzienne sprzątanie odbywa się jedynie na życzenie gości
  • w pokojach obowiązuje zakaz używania suszarek do włosów

RESTAURACJA, BAR

  • obsługa stosuje maski ochronne i rękawiczki jednorazowe
  • zwiększyliśmy odległości między stolikami do wymaganego dystansu społecznego
  • dezynfekujemy blaty, stoły, karty menu i wszystkie powierzchnie w pomieszczeniach
  • posiłki wydawane są na wynos do pokoi
  • udostępniony jest płyn do dezynfekcji dla gości


Dezynfekowane są regularnie również pomieszczenia ogólnodostępne, hol, łazienki, korytarze, windy i klatki schodowe.


MENU

Szef Kuchni poleca

Krem z dyni i tymiankiem
9,-
Policzki wołowe w sosie z leśnych grzybów z puree chrzanowo-żurawinowym i papardele z zielonego ogórka
35,-
Pierożki z dynią i masłem szałwiowym
24,-

Na zielono

Sałatka z kurczakiem i tymiankowym sosem vinegrette
21,-
Sałatka z pieczoną dynią i prażonymi pestkami podana z grzanką z kozim serem
21,-

Zupy

Rosół z kluseczkami kładzionymi i warzywami
8,-
Krem z dyni i tymiankiem
9,-
Flaczki warmińskie
13,-

Dania domowe

Pierogi ruskie z cebulką
18,-
Sakiewki z mięsem i chrupiącym bekonem
20,-
Pierożki z dynią i masłem szałwiowym
24,-
Naleśniki z serem i owocami
13,-
Placki ziemniaczane
13,-
Spaghetti bolognese
21,-

Nasze ryby

Pstrąg pieczony na makaronie alio-olio z warzywami
35,-
Sandacz z musem z suszonych pomidorów, jarmużem maślanym i puree dyniowo-ziemniaczanym
37,-

Dania z mięs

Eskalopy z indyka z frytkami i zieloną sałatą
28,-
Policzki wołowe w sosie z leśnych grzybów z puree chrzanowo-żurawinowym i papardele z zielonego ogórka
35,-
Pierś z kaczki na ragout z warzyw korzeniowych z dufinkami ziemniaczanymi
38,-

Desery

Lody waniliowe na musie truskawkowym
12,-
Szarlotka na ciepło z kulką lodów waniliowych
12,-
Ciasto dnia
8,-

Menu dla dzieci

Zupa pomidorowa z makaronem
6,-
Panierowany filet z kurczaka podany z frytkami i surówką z marchewki i jabłka
12,-
Kluski leniwe polane masłem
8,-
Kulka lodowa z ciepłymi malinami
7,-

OFERTY SPECJALNE

MAZURSKI WYPOCZYNEK - POBYTY WAKACYJNE

LETNI WYPOCZYNEK W OTOCZENIU MAZURSKIEJ PRZYRODY

recepcja@mierki.eu

Kołatek 2 11-015 Olsztynek

89 519 51 00

Aby zobacyć naszą dokładną loalizację klknij poniższy przycisk:

>